Materiale naturale pentru huse

Materialele textile naturale

Bumbac

Este un material foarte versatil si, in acelasi timp, cel mai rezistent din fibrele naturale, cu exceptia lanei (dar cine ar dori sa doarma in asternuturi de lana?).
Bumbacul rezista foarte bine daca este vopsit. In plus, aerul trece foarte usor prin tesatura - in jargonul din industria tesaturilor se zice ca bumbacul ''respira'' bine.

Aplicatii: pentru capitonari, faptul ca bumbacul lasa sa treaca aerul este un avantaj absolut.
Pentru o camera in care oamenii stau mai mult timp - un living, de exemplu - acest lucru va mari gradul de comfort al mobilierului.
Daca va place aspectul cret, sifonat, care este mai mereu la moda si caracteristic verii, atunci niste huse de bumbac sunt exact ceea ceva trebuie.
Daca va doriti si durabilitate, atunci alegeti un amestec de bumbac cu fibra sintetica.
Bumbacul este de asemenea o alegere buna pentru husele de perne sau huselor pentru cuverturi.
In camerele mai putin formale, ferestrele pot fi acoperite cu draperii de bumbac.

Panza

Facuta din fibre vegetale, aceasta are un luciu fin. Este foarte rezistent cand vine vorba de patare, dar se sifoneaza foarte usor.

Aplicatii: Panza este excelenta ca fata de masa pentru ca este usoara.

Matase

Este creata de viermii de matese, iar rezultatele sunt magnifice. Partea negativa cand vine vorba de matase, e ca nu se comporta bine daca este expusa la soare.
Matasea este de mai multe tipuri, poate avea gramaje diferite si calitatea ei se poate observa la atingere.
Gradul de uzura al matasii este dat in cea mai mare parte de calitatea tesaturii (tesatura mai grosiera este mai rezistenta).

Aplicatii: matasea este potrivita pentru decorarea ferestrelor, dar si pentru capitonarea unor piese de mobilier, deoarece este destul de rezistenta.
Sa nu uitam ca inainte de aparitie fibrelor sintetice, matasea si bumbacul erau folosite din plin. Multe din cele mai fine covoare orientale sunt facute din matase si au durat sute de ani. Matasea este perfecta pentru husele de perna.

Lana

Dintre toate fibrele naturale, lana este cea mai rezistenta.
Ea poate fi destul de aspra, dar tine de cald; totusi, exista unii oameni alergici la lana (si cainii mai pot avea aceasta reactie la covoarele si tapiseriile de lana).

Aplicatii: covoarele fabricate din lana sunt cu adevarat fabuloase.
De asemenea, pielea de oaie, cu tot cu blana, neprelucrata, este materia prima ideala pentru covorasele care se aseaza langa pat, in mijlocul living-ului sau in fata semineului. O tapiterie din lana va dura pana la viitoarea era glaciara, atat de rezistenta este.

Citeste mai mult despre:    Materiale pentru huse     Materiale Sintetice


Poze din galerie - huse canapele, fotolii, coltare, scaune